Pencuri Motor Ditangkap…..tapi…

Assallammualaikum..

Sahabat-sahabat sekalian. Saje nak mengupdate. Dah jadik addicted dah menaip kat blog aku nih.

Anyway, tadi aku terkejut masa dalam bilik air( buang air kecil daaa ), aku dengar jerit-jeritan yang maut punya dekat apartment aku! Bayangkan, dari apartment ni, aku leh dengar orang jerit-jerit macam nak cari gaduh. Aku pun seperti orang-orang jakun Malaysia yang lain, aku pun keluar la tengok. Yela, nanti tak keluar karang, orang kata kita tak amik port pula.

Pendek kata, masa aku keluar jenguk, dari jauh aku nampak ada sorang lelaki ni dikepung di sebuah kedai makan. Dia pegang helmet hayun kat orang. Last-last dia tak boleh nak lari, dia angkat-angkat tangan. Apa lagi, brader-brader kat kedai makan tu ( aku rasa brader kedai makan tu, sebab diorang baru tutup kedai), hayun la kat mamat tu.

Bila aku turun, aku tengok budak tu dah kena heret ke tempat lain dah. Kena tapau dengan orang lain pulak. Diorang ni pun, kalau marah, jangan tumbuk muka @ kepala, tumbuk badan je. Mati kang, diorang jugak yang susah.

Lepas tu, diorang bawak budak tu pergi Balai naik motor. Kene kepit kat tengah-tengah. Brader belakang motor tu pukul dia dengan tali pinggang aku tengok! Terkapai2 budak tu.

Aku tak tau cerita dia, tapi dari sorang uncle India tu yang aku kenal stay kat block aku, dia cakap dah lama diorang carik budak-budak ni. Sebab dah banyak kali dah motor kat tempat aku ni kene curik. Last-last tadi diorang follow budak-budak tu, last-last kejar sampai ke sini. Kene jerat. Tapi yang dapat tu budak suruhan je.

Tapi….tanya punya tanya, budak sekolah da! Memang budak sekolah. Patutla pukul 930pm tadi, aku terdengar satu bunyik besi kuat. Macam orang patahkan benda besi. Aku intai-intai dari belakang, tengok budak-budak sekolah india ( bukan nak perkauman ye, kalau budak melayu aku akan cakap melayu ), macam tolak kereta yang double-park macam nak bagi laluan. Lepas tu, ada sorang budak berdesup bawak motor Honda EX5 laju-laju macam takut kena kejar. Memang sah la. Kerja budak-budak sekolah pulak tu. Uncle India tu cakap, dia nak carik dalang je. Budak sekolah tu budak suruhan je. Menangis budak tu kena tibai merayu-rayu.

Tak sampai 5minit, sampai 2 orang polis naik motor. Kira cepat jugak la.

Bahaya jugak la kat sini. Tapi budak kena tangkap tu, tak lama lagi dalang dia kena la sekali. Ntah-ntah di lokap kene judak la budak itu. Sorry to say.

Well tu je la saya nak cakap tengah-tengah malam ni pukul 1:25am ni.

Wassalam.

Advertisements

11 Comments (+add yours?)

  1. manex
    Oct 08, 2013 @ 19:23:31

    Reply

  2. suri cahaya cinta
    Jul 21, 2010 @ 04:41:27

    blog ni oky apa..mula2 mmglah gni nnti lama2 akan ramailah 😉 hehehe..jangan putus asa ya 🙂

    Reply

    • shazammm
      Jul 21, 2010 @ 09:32:45

      Tq, suri.
      InsyAllah saya takkan give up..Pantang nak give-up nie.
      Dapat kawan2 bloggers macam suri pun dah kira best da dan insyAllah akan ok blog ni ;D

      Reply

  3. hazman
    Jul 20, 2010 @ 15:39:31

    dpt yg ketua dia tu abih kena lanyak nyee…tinju mau pendekar laut baginye..1 juta hp

    Reply

    • shazammm
      Jul 20, 2010 @ 17:47:25

      Dapat je mamat tu memang aku tau nak buat apa dengan dia. Silap haribulan memang kena cincang la.

      Jadik macam gambar kek ko upload semalam dekat Fb.hehehe.
      Biler lagi man?

      Reply

  4. suri cahaya cinta
    Jul 20, 2010 @ 09:12:42

    salam..
    peh sakit tu..hoho..sapa suruh jadi pak turut maka itulah balsanya..

    pasti bapak ayam di cari smpi ke lubang cacing hehehe..org yng sllu but jahat harus dpt hukuman yang setimpalkan..

    lain le baut pkra baik pasti org tak mau usik walhal nak sentuh kita pun tak berani..huhu..

    sekali baca cam kanu ada kat depan suri jerk hehehe 🙂 thnks sb sudi ke blog suri.nnti suri akan masuk cini lagi baca post2 yg lepas.nak balik hehehe..btw nice blog 😉

    Reply

    • shazammm
      Jul 20, 2010 @ 17:45:45

      Hye Suri….
      Thanx sebab sudi meninggalkan komen-komen. Nak compare my web, Suri punya web lagi la lawa. Takleh compare.
      Itu la pasal, dapat je tali barut tu ke orang belakat tu ke, memang kena ikat kat pokok yang penuh kerangga biar padan muak dia!
      Disuruhnyer budak sekolah tu yang mencurik! Takder kejantanan langsung…

      Sudi2 la masuk lagi ek?

      Reply

  5. hazman
    Jul 19, 2010 @ 23:07:37

    hentam jek budak tu..tau curik jekkk…bagi tinju maut paus baru tau

    Reply

    • shazammm
      Jul 20, 2010 @ 02:42:35

      hazman
      Semalam aku nampak bukan takat tinju maut paus je, tinju seribu tentera dan kuda pun ada aku tengok! hahahah.
      Budak tu dahla keding je..bertubi-tubi kena.

      Reply

  6. mancai
    Jul 19, 2010 @ 18:54:54

    salam singgah, hahaha kalau aku ada kat situ pun sambil2 jentik ok gak… macam2 la sekarang ni

    Reply

    • shazammm
      Jul 20, 2010 @ 02:33:19

      Salam..
      tq sebab comment. Budak tu rupanyer budak kawasan sebelah block aku. Diorang tu semua budak2 sekolah. Memang kene tibai ar budak tu. So petang karang diorang nak carik baki bebudak tu kat block tu. Siap ar diorang.

      Aku da add ko dalam rss feed aku. Cam best la tips2 anda tentang penyelidikan! memang minat!
      thanx.

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: