Starcraft 2- Akhirnya!

Assalammualaikum.

Di sini saya nak menyimpang sedikit. Saya rasa sebagai seorang gamer yang hardcore, saya kena juga menyampaikan berita ini.

Starcraft 2. Antara game yang aku tunggu sejak sekian lamanya. Aku rasa ada jugak dalam 3 tahun rasanya menunggu. Sepatutnya release game ni tahun lepas, tetapi atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, Blizzard menangguhkan release Starcraft 2 sampai 2010. Aiyo.

Aku dari dulu tunggu 3 game keluar dari Blizzard :

1. Diablo 3

2. Starcraft- Ghost

3. Starcraft 2

Dukacitanya, Starcraft- Ghost yang aku nantikan sekian lama, terpaksa membatalkan niat aku sebab Blizzard telah menghentikan dan tidak akan releasekan game ni.

So sekarang ni Diablo 3 & Starcraft 2 je yang aku nak tunggu.

Penantian aku bakal berakhir akhir bulan 7 ini. Aku akhirnya berpeluang main salah satu game yang terunggul tahun ni. Aku gerenti game ni akan hit dan akan menjadi game terhangat di mana-mana cyber cafe nanti. Adakah ia akan kalahkan Warcraft 3 atau Dota? Itu bakal terjawab akhir bulan 7 ini. Dijadualkan release game adalah 27.07.10. Selalunya original akan sampai ke Malaysia lambat sikit. So disebabkan aku tak dapat nak kawal diri aku dari main game ni, terpaksa aku mencari pirate punya ( bukan sokong ek! Tak sabar je ) he he he.

Walaupun dia masih ada 3 sahaja Race, tapi race-race kali ni memang lagi gempak dari sebelumnya! Pelbagai upgrade ada. Dengan setiap unit masing-masing ada kelebihan masing-masing.

Aku pernah usha di Youtube yang diorang pernah releasekan Beta Version Starcraft 2 ni. So sesiapa yang daftar di Starcraft 2 punya website akan dapat merasai kehangatan peringkat Beta game tersebut. Blizzard siap buat tournament lagi online. Memang layan habis walaupun cuma Beta version. Apakata korang layan sekejap ‘Battle Report’ di bawah ini yang menunjukkan perlawanan antara 2 pihak.

Memang layan habis competition dia. Aduh! Tak sabar dah ni. Harap-harap multiplayer dia tak mengecewakan. Dan diharapkan juga Game dia sendiri tidak mengecewakan.

Jadi soalanya, adakah Starcraft 2 akan menjadi lebih dahsyat dari Warcraft 3 Dota yang telah bermaharajalela dalam setiap Cybercafe sekian lama? Kita nantikan akhir bulan nanti la nampaknya.

So kepada gamers di luar sana, apa pendapat anda? Adakah game ni akan menjadi hit?

Kepada sesiapa ingin membeli game ni, boleh dapatkannya di bawah ni ataupun di sini : Starcraft II: Wings of LibertyPERCUMA dengan Super Saver Shipping.

[ English Translation ]

Starcraft 2, one of the most anticipated game this year. Is it bound to be the game that beats Warcraft 3, or even Dota? The release of the game will be this month on the 27th.

Im having a feeling that this game will be the next hit after Dota in the CyberCafe’s. It will be one of the most greatest strategic game ever! Eventhough the gameplay still only consists of the original 3 races ( Terran, Zerg & Protoss ), i have the upmost feeling that they have upgraded far more superior than before, equipments and units!

It will have far more better terrains that will cause units to benefit from each of their unit’s abilities, either to conquer the land, or to make use of the map’s heights. That more or less reminded me of ‘ Dawn Of War’, whereby we need to strategically allocate our units to conquer certain points to one’s advantage, thus in winning the game! Oh, yes, i too have played DOW. One of the most enjoyable game i have ever played.

So will SC2 beat DotA? Well, I guess we have to wait until the end of the month.

What do you think?

Get your original Starcraft 2 game here!-FREE with Super Saver Shipping.

Advertisements

3 Comments (+add yours?)

  1. suri Cahaya Cinta
    Jul 26, 2010 @ 23:10:52

    tak yang biasa pun jer.yang blh kita dowland hehe..

    Reply

  2. suri Cahaya Cinta
    Jul 24, 2010 @ 01:32:56

    ada games bola ke hehehe…cam game babels tu heeee

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: