Live Online–|OngBak3? Memang Layan!|

Assalammualaikum.

Kenapa aku sebut ‘Live Online’? Sebab aku tengah melayan cerita ini sambil memblogging!Sudah sekian lama cerita ni dah keluar, tapi aku baru sahaja dapat kesempatan untuk menyaksikan kehebatan Tony Jaa dalam filem OngBak 3 ni. Ketinggalan zaman sungguh.hehe.

Review aku tentang cerita nie? Sama gempak dengan OngBak2, tapi lagi stylo la.

Pertempuran antara seni kejam dengan seni lembut. Memang layan punya. Aku rasa dari segi kualiti filem, Thailand rasanya dah jauh meninggalkan Malaysia. Kualiti diorang tu tahap international. Bukan nak promote negara orang and nak jatuhkan standard Malaysia, tapi Malaysia perlukan lagi membuat research dengan lebih mendalam dari segi teknik dan skill, shot gambar dan sebagainya.

Satu je spoil, Thailand punya skrip ni out sikit la. Kadang-kadang tu merepek juga.

OngBak2 bagi aku lagi banyak seni-seni pertahankan diri. Dia memperlihatkan lagi banyak seni-seni dari pelbagai puak.

Ongbak 3 setakat ni aku tengok, makin ganas dan kejam cara dia membelasah balik musuh-musuhnya. Kalau betul orang-orang tu kena pukul in real life, rasanya sudah tentu mamat tu bangun dengan lutut dalam mulut dia.hehe. Memang tiada belas kasihan langsung.

Jalan cerita kalau nak ikut, boleh tahan, tapi kelakar pun ada. Kadang-kadang tu tak beberapa faham pun ada.

Tapi overall, dari segi aksi dan kegempakan aksi-aksi stun maut Tony Jaa, memang layan habis! Aku kadang-kadang tu tak tengok sangat pun jalan cerita dia, tapi tengok aksi-aksi dia je.haha.

So itu sedikit sebanyak pendapat aku tentang filem OngBak3 ni. Jumpa lagi.

Advertisements

9 Comments (+add yours?)

  1. mancai
    Aug 30, 2010 @ 22:56:31

    donlod torrent tak abis2 lagi ni… tak sabar nak tengok

    Reply

  2. suri
    Aug 23, 2010 @ 21:10:05

    veri yang tbru suri dah tgok mmg best heeee..

    Reply

  3. muhamad aidil
    Aug 22, 2010 @ 14:11:48

    dulu orang kate tony jaa dah mati kena tembak…. ni selamber je die belakon cite baru… hahahha khabar2 angen yg tidak buleh dipercayai heheh

    Reply

    • shazammm
      Aug 23, 2010 @ 10:34:12

      Aidil,

      Mati kena tembak? haha. Khabar angin yang agak terlampau gak tuh! hahaha.
      Dia sihat sentiasa. Siap buat stun gila-gila lagi.

      Mungkin tu khabar angin tentang pelakon lain kot?

      Reply

  4. mrnamie
    Aug 21, 2010 @ 02:41:29

    best tak? sebab ada yang cakap tak best ong bak 3 ni,… huhu

    Reply

    • shazammm
      Aug 21, 2010 @ 23:15:16

      mrNamie,

      Thruthfully…yang 2nd punyer OngBak lagi best. Baik diorang wat sambungan dari no.2 tu je terus. Banyak kureng dari segi aksi dan persilatan. Memangkureng banyak sangat.
      Tapi boleh layan jugakla kalau sesapa suka bab-bab lawan nie.

      Reply

  5. suri cahaya cinta
    Aug 19, 2010 @ 12:07:28

    maaf sebab lama tak singgah sini.tpi mmg slu gak buka inbox.baca kat situ ttg posting shaza..heee..

    Reply

  6. shazammm
    Aug 18, 2010 @ 14:03:47

    Man,
    Ada,ada…meh la amik.hehe.Tapi tak sebest yang no.2 la incik Hazman.

    Reply

  7. hazman
    Aug 18, 2010 @ 01:43:15

    cam best..tak tgk lagi..ada cd dia?hahaa

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: