Wedding Updates-Past Events


( This blog is in Dual-Language; Malay and English. After each English Translation there will me a Malay Translation.
Blog ini telah diubahsuai menjadi Dwi-Bahasa. Bahasa Inggeris dan juga Bahasa Melayu. Selepas setiap perenggan Inggeris, BMnya akan menyusul. ) ALL WEDDING PICTURES & DECORATIONS POSTED HERE ARE ALL OUR PICTURES OF PAST EVENTS EXECUTED BY SHAZAM WEDDINGS!

Assalammualaikum,

Hye there!

It’s been a while since i last updated my blog. Been so busy with weddings here and there. There are so many reservations, but we still do a BANG of a job for our clients despite the many reservations, and YES, we do not know the meaning of the word tiresome!

As i was saying, i usually post my new wedding event pictures after i post old event pictures.

Here at Shazam Weddings, we give our best services to our clients 24/7. So we’re available for all our clients all the time, anytime despite our full schedule. We can alter our settings, packages and designs to suit your taste or you can just choose the designs from our database.Pick, choose or mix and match, your choice. We will however give you the best consultancy so that you as our client will feel more relaxed and at ease.

A bit tight on money? Well, isn’t everybody? Don’t worry, we’ll meet, sit down and discuss on what ideas you want to implement on your wedding. We at Shazam Weddings will try our best to meet your demands and try to get as close as possible to meet your expectations. Don’t worry, we also meet our clients tight budget expectations, so you can rely and put your hopes on us!

A general reminder : All pictures posted here are samples of our work and services that we can do and have done. All wedding pictures are from our past wedding events that we have successfully completed! So feel free to eye around the blog and if you like what you see, then don’t hesitate to call us or SMS us.

Remember, we are available for you 24/7- so you can call and sms us anytime, even if it’s 3am in the morning! Please don’t let that ‘ calling-people-late-is-rude’ manner get in your way. Don’t worry, we will pick up your call, and reply to your sms’ anytime of the day!

Sekian lama baru saya dapat kemaskinikan blog kami ini. Teramat sibuk dengan tempahan majlis perkahwinan sekarang. Banyak orang dah book awal. Walaupun banyak tempahan kami, tapi kami akan tetap memberi majlis perkahwinan terBOOM untuk klien kami, dan ya, kami memang tak kenal erti PENAT!

Anyway, biasanya saya akan post gambar-gambar majlis perkahwinan kami yang telah kami hasilkan.

Kami di Shazam Weddings akan memberi hasil yang terbaik untuk anda dan servis kami adalah 24/7 untuk anda semua. Jadi kami memang akan sentiasa ada untuk anda tak kira tempat dan masa walau kami sibuk sekalipun! Salah satu servis kami adalah kami akan sentiasa memberi servis dan kualiti terbaik untuk klien-klien kami! Kami boleh mengubahsuaikan rekacipta, pakej dan juga settings kami untuk memenuhi citarasa anda, atau anda boleh pilih gambar-gambar dari database kami dan pilih mana yang sesuai untuk citarasa anda, ataupun anda boleh juga pilih dan campurkan ikut anda suka!

Inginkan sebuah majlis perkahwinan impian anda tetapi bajet terhad? Di Shazam Weddings, kami akan berjumpa dengan klien, duduk dan berbincang tentang apa keinginan anda untuk majlis impian anda. Kami akan cuba sedaya upaya untuk memenuhi citarasa anda sedekat dan sebanyak mungkin untuk memenuhi citarasa anda supaya majlis impian anda menjadi kenyataan! Jangan risau, anda boleh biar kami yang memikirkan tentang masalah itu supaya anda boleh tenang dan relaks.

Satu peringatan penting : Semua gambar-gambar yang kami postkan adalah gambar kami hasil dari majlis-majlis perkahwinan yang telah berjaya kami menyempurnakan dan juga produk dan servis yang kami sediakan! Jadi sila lihat dahulu, jika anda terjumpa atau minat sesuatu, sila hubungi kami. Jika anda tak suka menghubungi, sila sms kami. Jangan risau, bila-bila masa sahaja anda boleh telefon atau sms kami.

Ingat, kami sentiasa berkhidmat untuk anda tidak kira masa! Masa kami adalah tersangat FLEKSIBEL, jadi anda boleh telefon atau sms kami walaupun pukul 3 atau 5 pagi! Salah satu servis kami adalah kami sentiasa sedia untuk anda tidak kira masa dan tempat! Jadi janganlah ragu-ragu lagi, telefon dan sms kami hari ini juga!

Call us now and get special benefits!

Advertisements

Wedding Updates October!

Please be aware that i’m posting this in dual languages, Malay and English. For the Malay version please scroll down below. And please scroll down below until end.

Latest Wedding Updates

Hello.

These are some recent photographs that we took from our recent wedding job. This is one of our simplest pelamin designs that we used. The wedding was held at the MBSA ( Majlis Bandaraya Shah Alam ). These are actually pre-wedding pictures we took just before they brought in the fresh flowers and decorations. We had to take our pictures earlier due to the clients wanted to come and do their rehearsals. These are just sample pictures of some of the services that we provide, and many of other designs more that we can show or even propose new ones to your theme!

So dont hesitate to call us.

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Dont stop! Scroll below until finish!

Hye.

Ini adalah gambar yang kami ambil dari dewan MBSA ( Majlis Bandaraya Shah Alam ) untuk majlis perkahwinan latest kami. Ini salah satu design pelamin kami yang paling sempoi. Gambar ni kami ambil sebelum decorator datang and letak fresh flowers. Sebabnya kami nak cepat, is because klien dengan keluarga dia nak datang and buat rehearsal. So nak buat macam mana, terpaksa kami ambil sebelum mereka semua datang. Ini salah satu dari servis yang kami sediakan. Dan pelamin itu adalah salah satu dari kami punya yang sangat simple dan budget-saving. Tetapi kami actually akan buat pelamin ikut budget and theme klien. Pendek kata kami akan buat design yang baru untuk klien.

Jadi janganlah segan untuk hubungi kami :

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Jangan berhenti. Scroll lagi ke bawah sampai habis!

These are some of the decors and centerpieces that we used for their wedding.

Ini adalah sebahagian dari decor-decor dan centerpiece yang kami pakai untuk majlis ini.

Affordable centerpieces and decors.

Simple but nice punya decor. Mampu dimiliki.

For more services, please contact or sms us anytime you like!

Untuk banyak lagi servis, hubungi kami dengan menelefon atau sms, 24jam kami sedia untuk anda.

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Your Own Fairytale Wedding..

FAIRYTALE WEDDING

Need a wedding planned out but don’t know how to do so?

Worry about the expenditures on your FAIRYTALE WEDDING?

Want a classy, high-end and memorable wedding that you can’t afford?

[ Malay Translation ]

Anda perlukan majlis perkahwinan atau apa jua jenis majlis anda dikendalikan tetapi tidak tahu bagaimana?

Risaukan perbelanjaan untuk majlis PERKAHWINAN IMPIAN anda?

Anda inginkan sebuah majlis perkahwinan yang berklas , mewah dan diingati sampai bila-bila tetapi tidak mampu dari segi kewangan?


Well worry no more!

With the budget that you have now, we’ll do our best to make your FAIRYTALE WEDDING come true!

So worry no more, call us now to meet, sit and discuss your wedding today!

Tidak payah risau lagi!

Dengan bajet yang anda ada sekarang, kami akan buat yang terbaik untuk merealisasikan PERKAHWINAN IMPIAN anda menjadi realiti!

Jadi janganlah risau lagi, hubungi kami sekarang untuk berjumpa dan berbincang bagaimana kami boleh membantu anda!

Sime Darby Calix Logo Launch Sabah

Assalammualaikum.

Sekian lama dah nak post2 gambar-gambar event tapi tak pernah kesampaian. Hari ni amik jugak kesempatan untuk menyampaikan sepatah dua kata untuk post hari ni.

Today’s post pasal event. Yes. Dah 3 minggu berlalu tapi hari ini BARU nak postkan gambar-gambar yang sekian lama dah bersawang dalam laptop ni.hehe.

Bukan apa, banyak sangat gambar. Nak postkan gambar mestila kita kene touch-up sikit betul tak? Takkan nak bagi para pembaca tengok gambar yang tak lawa gambarannya. hehe. Inipun separuh dari gambar-gambar yang ditangkap. Nak buat semua, tak kuasa kita!hehe. So aku ambil gambar-gambar yang patut je la dan sedap mata memandang.

Mengenai event tersebut, venue dia kat Sabah, Kota Kinabalu di The Pacific Sutera Hotel. Buat pengetahuan pembaca, ini 1st time aku datang Sabah. Sebelum datang sini, aku menyangkakan yang KK ni satu tempat yang gila advanced, macam KL jugaklah. Tetapi bila sampai je, takdelah se’GAH’ yang orang war-warkan. Tempat dia biasa sangat. Bila 1st time melangkah ke Sabah, aku terasa sebijik macam kat Padang, Indonesia. Tak saling tumpah. Macam Sarawak pun ada sebijik.

Betul la apa orang cakap, bila kita pergi Sabah, kena pergi pulau dia terus. Orang putih kita nampak melambak dekat town KK pun sebab diorang singgah town dia sebelum pergi ke pulau-pulau indah di sana. Sabah kan mempunyai antara pulau-pulau tercantik di dunia ( kan? ).

Tapi nasib aku kat sana bukana pergi bercuti, tetapi bekerja. So tak sempat la nak menikmati keindahan alam kat sana. Yang sempat kami pergi pasar Filipinonyer. Kat sana kan memang diorang je conquer Sabah tu.

Back to the topic, event hari tu memang berjalan lancar. Client memang happy sangat-sangat terhadap kualiti kami. Tapi kami sebenarnya tak puas hati dengan kualiti yang dipamerkan oleh supplier-supplier kami. Tapi in the end, kami berjaya menyetelkan masalah-masalah tersebut dengan tenang, and aku pula dijadikan console manager kat situ padahal orang lain patut jaga. Baik bayar aku je jaga console tu!hehe.

Tetapi, end of the day, everything went smoothly. Client pun suka. Kita pun suka juga. Decoration kami memang lawa. Tutup ballroom tu dengan kain-kain putih, pasang LED lights. Memang menghidupkan lagi event itu. Pada aku, kain putih main dengan lighting memang membawa ambience yang sangat gempak!

Decor-decor kami memang kami mencari paling kualiti. So we just want the best of the best for our clients.

So pendek kata, kami berpuas hati dengan hasilnya.

Aku sempat juga tangkap gambar sebijik dua Noryn Aziz. Lawa pulak dia. hehe. Tapi dia memang sempoi. Very humble. Tengoklah gambar-gambarnya di atas.

Lepas ni, gambar-gambar event Jusco pula. Actually Jusco patut dulu sebelum Sime Darby ni, tapi what the heck. Selamba je lah. See you in my next post!

p/s: Gambar-gambar jejaka dan gadis-gadis di atas ni, semuanya crew. Kalau ada berminat, silalah beritahu ya? hehe.

Wassalam.

%d bloggers like this: