My Simple Wedding

Bismillahirahmanirohim.

Assalamualaikum,

Well, i am not going to show you all of the photos. Just the raw photos before they were edited. Just a glimpse of what i did for my own wedding. It was only a simple day and night wedding.  The theme was a garden concept in Kampung style. That was before i ventured into the wedding business, doing small part time jobs with friends and cousins doing weddings and all sorts.  So basically i did actually like doing weddings before getting married. Just didn’t think of doing it as a job! ( Seriously, i don’t know why it didn’t spring to mind- dumb OAF! *lol* ) . The wedding took place 2 days, Saturday & Sunday. Saturday, daytime was at Taman Tasik Permaisuri Cheras and nightime was at Taman Tasik Titiwangsa Restoran Nelayan. After the solemnization ( akad nikah ), i went straight for setup at both places. Hello! I was supposed to rest that day ok ! hahaha.

My final setup was at Taman Tasik Titiwangsa at Nelayan Restaurant. I stayed until all completely finished. All fresh flowers were to be placed around 8am in the morning. So the fresh flowers will open up just nicely in time.

At around 8am, i did the Decors and the centerpieces for the Main Table and all of the guests’ tables. I placed fresh petal roses on the walkway from the entrance to the Pelamin ( Enthronement ). There were red petal roses everywhere! I just made the room full of colours. I just played with lots of cloth for my pelamin, hitting the fairie lights. So the fresh flowers would stand out beautifully.

Hari ni aku nak cerita serba sedikit pasal wedding aku. Tak sempat la nak tunjuk semua gambar2 kahwin aku dulu. Ni semua gambar raw yang belum diEdit lagi. aku tunjuk gambar2 raw je lah boleh? Aku tak tau la kenapa tak penah terdetik di fikiran untuk membuat bisnes kecil2an wedding nie. Padahal aku minat gak la sebab dalam salah satu bidang aku-NGOK betol! Aku buat kenduri siang & malam satu hari belah bini aku, pastu esoknya pulak malam belah aku. Kira 2 hari turut2 takder rest la. Bayangkan, jumaat pas nikah, pergi venue kahwin belah siang untuk Sabtu tu. Malam pas nikah tu, aku terus jaga2 setup untuk 2 tempat tu. Satu kat Cheras Taman Permaisuri & satu lagi kat Taman Tasik Titiwangsa Restoran Nelayan.
Malam tu memang memenatkan. Tapi kita sebagai bakal Raja Sehari masa tu kenelah rileks, betul tak? Lepas setup dekat Cheras tu habis, aku pergi terus dekat Taman Tasik Titiwangsa pulak. Setup bermula pada 4 pagi. So aku teruskan kerja2 aku buat pelamin. Memang satu hari tu aku memang tak tidur. Tapi mata memang segar bugar la. Ala, setahun sekali la katakan ( time tu takder duit boleh la cakap camtu kan? hehehe ).
Pelamin aku simple je, aku main dengan kain putih je semua. Tapi belakang tu ada lampu faierie lights supaya standout warna2 sekeliling termasuk baju kami. Theme aku time tu putih, merah gelap. So yang the rest tu main kain putih je.
Dalam pukul 8am tu habis, aku letak fresh flowers atas lightbox2 aku. Kain tu memang menjalar sana sini la. After that, time for DECOR! Aku buat perhiasan2 untuk meja2 beradab & tetamu. Simple je decor : Balang clear ( jenuh nak cuci ooo ), batu2 warna, lilin. Asalnya nak letak ikan & air dalam tu tapi bila pikir2 balik, tukar plan.
Fresh flowers, Rose punya kelopak tu warna merah campur putih, aku taburkan atas meja and dari pintu masuk sampai ke pelamin. Memang garden habis la katakan.

Here are some photos. You can view them easier with the slideshow provided below.

Ni serba sedikit gambar2 untuk tontonan umum.Kat bawah sekali nun ada slideshow, senang sikit.

permaisuri01

permaisuri01

permaisuri02

permaisuri02


So basically that’s it. Oh yeah, we had a bunch of school kid dancers and a live band( and old timer by the name of Dzul King ) to entertain us. I hope you guys enjoyed the posts today 🙂 Will keep feeding you guys with a whole bunch of posts.

Jadi itula al-kisahnya. Eh lupa nak sebut, masa bersanding tu, kami ada amik budak2 sekolah menari ( comel gak ar), and live band ( otai yang bernama Dzul King ), sebagai entertainment kami malam tu. So saya berharap post hari ni dapat menarik perhatian semua pembaca. Tunggu lagi pada masa akan datang untuk posts2 saya,ok?

Wassalam.

p/s: Kepada sahabat2 rapat dan paling aku sayangi, tima kasih sangat sebab datang malam tu! Sayang korang! and thanx to Yus and Mah sudi jadik photographer malam tu.

Advertisements

%d bloggers like this: