AIA Event pictures uploaded!

Bismillahirohmanirohim..

Assalammualaikum kepada semua.

Akhirnya berjaya juga aku menguploadkan gambar-gambar ni. I guess ada masalah kat area rumah aku kot. So basically bila keluar je dari rumah, semua berjalan lancar. hehehe.

Back to the topic in hand, ni gambar-gambar event semalam aku janji nak uploadkan.

Enjoy.

[ English Translation ]

Hye,
Finally i managed to upload the pictures today! I had to get out of the house, only then i managed to do so. I guess something technically must be wrong in my area.
Back to the topic in hand, just want to say enjoy these pictures i took just for you guys 😉
Enjoy.

.EventS.

| EVENTS – KWAP|

( Please take note that i am writing this post in dual languages: Malay & English. I want to see the responses from readers wether doing dual languages is appropriate or not. Please comment wether i should keep doing this or stick to only one language, or should i write English 1st then Malay? )

As i mentioned in my previous posts before, one of my main favourites while working with other people were doing events. Oh my those were the days!

Sepertimana yang saya pernah sebutkan dalam posts2 saya sebelum ni, salah satu kerja kegemaran saya adalah membuat event. Oh memang kenangan betul la zaman tu.

Working for event companies was a nightmare of course : with all those restless days, overtime( which are not PAID! ) , the lack of time for yourself, no rests and other nightmares that i wouldn’t want to remember!

Bekerja dengan syarikat2 event ni memang la mimpi ngeri : tidur tak cukup, OT selalu ( syarikat event ni mmg takder pun bayar OT ), takder masa kualiti untuk diri, rehat takder and banyak lagi neraka! Tak nak la aku nak ingat balik. hehehhe.

Well, that’s what working for event management companies do to you i guess. And with the rate of Event Management Companies appearing like mushrooms, i guess the competition is HOT right now, not like in those days,huh?

Tapi nak buat cmane, namapun syarikat Event. Tapi pengalamanyer…pergghhh! Memang BEST! Guaranteed! Dan tambah pulak, zaman sekarang ni, syarikat2 event ni tumbuh macam cendawan, lagi la tambah saingan, tak macam dulu. Siapa bukak syarikat event time dulu tu, memang masyuk ar sekarang!

Event planning is not that hard. You just have to manage well with the clients. Some treat you like dirt, and some ok ( if you’re lucky enough . I guess ass kissing for some people is just normal. You just have to do everything to get a job nowadays. It’s that HARD!

Tapi event ni bukan susah sebenarnyer. Kena pandai jaga hati client. Memang la kengkadang tu kene tiaw, tapi tahan je la. Semua tu rezeki tu. Takder client, sendiri mau ingat la, betul tak? hehehehe. Zaman sekarang ni nak carik rezeki or kerja memang susah, tapi kita kenalah berusaha lagi keras!

There are a lot of events happening nowadays wether in KL or outside! The point is, even though Event Companies in Malaysia are growing rapidly, i guess work is everywhere! Just have to look at the right places.

Sekarang ni, tidak kira masa atau tempat, melambak orang cari event company ni nak buat event! Pendek kata, memang laku la. Tapi sendiri mau pikir la. Nak carik kerja, kenala berusaha. Rezeki tu bukan datang bergolek!

Enough of my experiences, let’s get back to the topic in hand! I just came back from an event setup at Hotel Nikko. What bad luck, i forgot to bring the camera. We’re doing an event there, for a local company called KWAP- Kumpulan Wang Persaraan. A small event but with a nice cozy touch. The backdrop was originaly started by me, then continued by my good friend because i was away that time. Well, i guess i have to upload pictures later then.

The backdrop was a 3 side by side panels, on which the side panels are slanted towards inside. So it looks like there’s an enclosure.

The clients were impressed as they RARELY do events. The backdrop was a nice touch with LED lighting shooting on the backdrop.

Oh yeah, the event was about the revamping of their new website.

Well, i guess that’s it for this late hour. Will keep you guys updated soon. Will upload pictures of the event too.

Wassalam.

Cukup la tu! Balik semula pada topik! Ralik pulak bercerita. Tadi aku pergi Hotel Nikko kat KL nun, sebelah Citibank tu. Ada setup untuk event esok nie. Tapi malang tak berbau, lupa pulak bawak kamera! ciss! Kalau bawak, boleh tangkap gambar tadi. So aku leh upload cepat2. Ni kena tunggu la nie. Takpela, aku boleh upload kemudian.
Event ni untuk KWAP-Kumpulan Wang Persaraan. Simple je event ni, tapi memang cozy and selesa sangat bila semua dah siap. MEmang nampak cantik la. Backdrop dia asalnya aku yang mulakan, tapi kemudiannya dihabiskan oleh member baik aku. Memang nampak cun abis la! Khairulail, ko memang gempak!
Client siap puji2 lagi the whole setting semua. Diorang jarang buat event katanya. So time camni la terbaik untuk sedap2kan hati client lagi betul tak? he he he.
Backdrop dia simple je. Ada 3 Panel, Panel tepi tu dia senget sikit ke dalam, so that nampak macam sayap la. Bila lampu LED tu kena dekat backdrop tu, memang client suka habis. Memang cun!
Oh ya, lupa nak bagitaw, yang event ni untuk Launch website baru diorang.
Jadi, itu sahajalah untuk pagi2 buta nie. Nantikan lagi posts2 baru dari aku ya? Subscribe je kat Blog nie senang korang updated.Nanti aku uploadkan gambar event ni ek?

wassalam.

%d bloggers like this: