Wedding Updates October!

Please be aware that i’m posting this in dual languages, Malay and English. For the Malay version please scroll down below. And please scroll down below until end.

Latest Wedding Updates

Hello.

These are some recent photographs that we took from our recent wedding job. This is one of our simplest pelamin designs that we used. The wedding was held at the MBSA ( Majlis Bandaraya Shah Alam ). These are actually pre-wedding pictures we took just before they brought in the fresh flowers and decorations. We had to take our pictures earlier due to the clients wanted to come and do their rehearsals. These are just sample pictures of some of the services that we provide, and many of other designs more that we can show or even propose new ones to your theme!

So dont hesitate to call us.

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Dont stop! Scroll below until finish!

Hye.

Ini adalah gambar yang kami ambil dari dewan MBSA ( Majlis Bandaraya Shah Alam ) untuk majlis perkahwinan latest kami. Ini salah satu design pelamin kami yang paling sempoi. Gambar ni kami ambil sebelum decorator datang and letak fresh flowers. Sebabnya kami nak cepat, is because klien dengan keluarga dia nak datang and buat rehearsal. So nak buat macam mana, terpaksa kami ambil sebelum mereka semua datang. Ini salah satu dari servis yang kami sediakan. Dan pelamin itu adalah salah satu dari kami punya yang sangat simple dan budget-saving. Tetapi kami actually akan buat pelamin ikut budget and theme klien. Pendek kata kami akan buat design yang baru untuk klien.

Jadi janganlah segan untuk hubungi kami :

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Jangan berhenti. Scroll lagi ke bawah sampai habis!

These are some of the decors and centerpieces that we used for their wedding.

Ini adalah sebahagian dari decor-decor dan centerpiece yang kami pakai untuk majlis ini.

Affordable centerpieces and decors.

Simple but nice punya decor. Mampu dimiliki.

For more services, please contact or sms us anytime you like!

Untuk banyak lagi servis, hubungi kami dengan menelefon atau sms, 24jam kami sedia untuk anda.

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Wedding EXTRAORDINAIRE!

WEDDING EXTRAORDINAIRE!

Need a wedding planner?

Then SHAZAM WEDDINGS is exactly the Wedding Planner that you need! We at Shazam Weddings offer the best and high quality services to our clients.

Do you want a GRAND and CLASSY wedding but your budget is stopping you? Don’t worry, we at SW will do our best to make your dream wedding become a reality! That’s a fact. We’ll do our best to make sure your wedding is as close to as your dream wedding as possible with the budget you have.

So stop worrying, pick up that phone and give us a HELLO! We’re available for you 24/7. It doesn’t matter if it’s 2am in the morning, we’ll pick up your call. If calling makes you shy, then you can sms us anytime! No Problem.

Call us now :

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 012 669 1080

Lail : 016 629 0754

Pakej Perkahwinan Impian Anda.

Salam.

Header di atas dah memberitahu penerangan yang sewajarnya dah.hehe.

Inginkan sebuah perkahwinan impian anda tetapi bajet penghalang anda?

Pakej Perkahwinan yang istimewa. Apa reaksi anda apabila saya katakan bahawa kami akan cuba merealisasikan impian anda walaupun anda tiada bajet? Ya..Kami boleh! Kami akan mereka cipta design-design yang setaraf dengan Perkahwinan impian anda! Kami akan memberi perhatian sepenuhnya pada anda.Kami juga akan memberi nasihat yang sewajarnya pada anda, sebab itulah kami ini Wedding Planner.

Jadi janganlah berdolak-dalih lagi, kami gerenti anda takkan menyesal setelah memilih kami. Kami akan memikirkan dari A-Z untuk anda. Telefonlah kami di HOTLINE kami seperti tertera di atas! Untuk maklumat lanjut telefonlah kami.

[ English Translation ]

Hye there ladies & gentlemen!

Step right up! We at Shazammm wedding planner are offering SUPER DOOPER packages for the right price. And guess what, we can make your DREAM WEDDING come true!

On a tight budget? That’s ok. As wedding planners, that’s what we do. We’ll advise you accordingly on what you need to do, hassle-free! If you want a gorgeous Dream Wedding but on a Very strict budget, then we’re the people you should be looking for! It’s as simple as that. Pick up the phone and dial our number straight away or even sms. we’re on 24/7, and we won’t let you down.

Budget should be the 2nd on your list. the 1st thing on your list should be your Dream Wedding and make it happen.WE WILL MAKE IT HAPPEN FOR YOU!

Trust us, pick up the phone and dial our numbers. You will never regret choosing us. You will reflect back in your lives and say to yourselves, ” I made the right choice ” ! Dial now,people. We’re here for you 24/7, all the time.

Sime Darby Calix Logo Launch Sabah

Assalammualaikum.

Sekian lama dah nak post2 gambar-gambar event tapi tak pernah kesampaian. Hari ni amik jugak kesempatan untuk menyampaikan sepatah dua kata untuk post hari ni.

Today’s post pasal event. Yes. Dah 3 minggu berlalu tapi hari ini BARU nak postkan gambar-gambar yang sekian lama dah bersawang dalam laptop ni.hehe.

Bukan apa, banyak sangat gambar. Nak postkan gambar mestila kita kene touch-up sikit betul tak? Takkan nak bagi para pembaca tengok gambar yang tak lawa gambarannya. hehe. Inipun separuh dari gambar-gambar yang ditangkap. Nak buat semua, tak kuasa kita!hehe. So aku ambil gambar-gambar yang patut je la dan sedap mata memandang.

Mengenai event tersebut, venue dia kat Sabah, Kota Kinabalu di The Pacific Sutera Hotel. Buat pengetahuan pembaca, ini 1st time aku datang Sabah. Sebelum datang sini, aku menyangkakan yang KK ni satu tempat yang gila advanced, macam KL jugaklah. Tetapi bila sampai je, takdelah se’GAH’ yang orang war-warkan. Tempat dia biasa sangat. Bila 1st time melangkah ke Sabah, aku terasa sebijik macam kat Padang, Indonesia. Tak saling tumpah. Macam Sarawak pun ada sebijik.

Betul la apa orang cakap, bila kita pergi Sabah, kena pergi pulau dia terus. Orang putih kita nampak melambak dekat town KK pun sebab diorang singgah town dia sebelum pergi ke pulau-pulau indah di sana. Sabah kan mempunyai antara pulau-pulau tercantik di dunia ( kan? ).

Tapi nasib aku kat sana bukana pergi bercuti, tetapi bekerja. So tak sempat la nak menikmati keindahan alam kat sana. Yang sempat kami pergi pasar Filipinonyer. Kat sana kan memang diorang je conquer Sabah tu.

Back to the topic, event hari tu memang berjalan lancar. Client memang happy sangat-sangat terhadap kualiti kami. Tapi kami sebenarnya tak puas hati dengan kualiti yang dipamerkan oleh supplier-supplier kami. Tapi in the end, kami berjaya menyetelkan masalah-masalah tersebut dengan tenang, and aku pula dijadikan console manager kat situ padahal orang lain patut jaga. Baik bayar aku je jaga console tu!hehe.

Tetapi, end of the day, everything went smoothly. Client pun suka. Kita pun suka juga. Decoration kami memang lawa. Tutup ballroom tu dengan kain-kain putih, pasang LED lights. Memang menghidupkan lagi event itu. Pada aku, kain putih main dengan lighting memang membawa ambience yang sangat gempak!

Decor-decor kami memang kami mencari paling kualiti. So we just want the best of the best for our clients.

So pendek kata, kami berpuas hati dengan hasilnya.

Aku sempat juga tangkap gambar sebijik dua Noryn Aziz. Lawa pulak dia. hehe. Tapi dia memang sempoi. Very humble. Tengoklah gambar-gambarnya di atas.

Lepas ni, gambar-gambar event Jusco pula. Actually Jusco patut dulu sebelum Sime Darby ni, tapi what the heck. Selamba je lah. See you in my next post!

p/s: Gambar-gambar jejaka dan gadis-gadis di atas ni, semuanya crew. Kalau ada berminat, silalah beritahu ya? hehe.

Wassalam.

AIA Event pictures uploaded!

Bismillahirohmanirohim..

Assalammualaikum kepada semua.

Akhirnya berjaya juga aku menguploadkan gambar-gambar ni. I guess ada masalah kat area rumah aku kot. So basically bila keluar je dari rumah, semua berjalan lancar. hehehe.

Back to the topic in hand, ni gambar-gambar event semalam aku janji nak uploadkan.

Enjoy.

[ English Translation ]

Hye,
Finally i managed to upload the pictures today! I had to get out of the house, only then i managed to do so. I guess something technically must be wrong in my area.
Back to the topic in hand, just want to say enjoy these pictures i took just for you guys 😉
Enjoy.

Previous Older Entries

%d bloggers like this: