Resident Evil 4 Review-Best @ Tak Best?

Salam semua,

Hari ni sempena Raya ke-7 ni, aku just nak buat a simple post je hari ni. Actually ada banyak perkra yang aku nak expresskan di blog-blog aku ni. Cuma masa je bila aku nak postkan sebab tengah menunggu masa yang sesuai untuk dipostkan!

Anyway, aku just nak ucapkan lagi sekiranya aku terlupa nak ucapkan sebelum ini : Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf  Zahir & Batin sekiranya aku tersilap cakap atau terkasar bahasa ( agak-agak terlambat sangat ke? he he he ).

Anyway again, aku nak buat satu review tentang satu filem : Resident Evil 4- Afterlife. Ada sesiapa dah tonton ke filem ini? Well, just a short review la dari aku.

Bagi aku, Resident Evil ni dari dulu sampai sekarang ni tiada beza sangat. Yang no.1 & 2 tu aku suka sebab dia ikut jalan cerita game dia. Atleast ada juga la storyline dia. Tapi masuk yang ke-3, dia jadi macam off-topic sikit. Storyline dah tiada kaitan dah. Dia macam dah cerita dia tersendiri.

Dari segi special effects dan juga actors dia, memang agak best la. Setiap kali keluar sequel dia, memang ada perubahan dari segi style perlawanan dan juga efek-efek baru yang lagi gempak! Tapi storyline dia macam out gila. Tapi mostly penonton-penonton zaman sekarang ni bila ada cerita keluar, tak kira la storyline out ke pe ke, janji menghiburkan. Macam aku, mesti nak teliti dengan mendalam, lagi-lagi tayangan yang dah lama aku nanti-nantikan atau menjadi tayangan yang mendapat ramalan yang gempak!

Lagi satu, aku pula suka lakonan seorang mamat dalam cerita ni; Wentworth Miller! Pelakon ni aku minat ( bukan secara gay~ish ye. ) masa dia berlakon dalam series Prison Break. Watak dia ke or personaliti or lakonan dia ke dalam cerita tu memang cool habis! Dia ni memang gempak la dalam cerita tu dengan lakonan cool dia tu.

So basically, dari segi action, efek, acting memang aku bagi 8/10, cuma storyline je la out sikit. But overall, it’s worth watching. Ini cuma pendapat aku, nak juga dengar pendapat anda semua.

Till next time, ciow.

Wassalam.

Advertisements

Starcraft 2- Akhirnya!

Assalammualaikum.

Di sini saya nak menyimpang sedikit. Saya rasa sebagai seorang gamer yang hardcore, saya kena juga menyampaikan berita ini.

Starcraft 2. Antara game yang aku tunggu sejak sekian lamanya. Aku rasa ada jugak dalam 3 tahun rasanya menunggu. Sepatutnya release game ni tahun lepas, tetapi atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, Blizzard menangguhkan release Starcraft 2 sampai 2010. Aiyo.

Aku dari dulu tunggu 3 game keluar dari Blizzard :

1. Diablo 3

2. Starcraft- Ghost

3. Starcraft 2

Dukacitanya, Starcraft- Ghost yang aku nantikan sekian lama, terpaksa membatalkan niat aku sebab Blizzard telah menghentikan dan tidak akan releasekan game ni.

So sekarang ni Diablo 3 & Starcraft 2 je yang aku nak tunggu.

Penantian aku bakal berakhir akhir bulan 7 ini. Aku akhirnya berpeluang main salah satu game yang terunggul tahun ni. Aku gerenti game ni akan hit dan akan menjadi game terhangat di mana-mana cyber cafe nanti. Adakah ia akan kalahkan Warcraft 3 atau Dota? Itu bakal terjawab akhir bulan 7 ini. Dijadualkan release game adalah 27.07.10. Selalunya original akan sampai ke Malaysia lambat sikit. So disebabkan aku tak dapat nak kawal diri aku dari main game ni, terpaksa aku mencari pirate punya ( bukan sokong ek! Tak sabar je ) he he he.

Walaupun dia masih ada 3 sahaja Race, tapi race-race kali ni memang lagi gempak dari sebelumnya! Pelbagai upgrade ada. Dengan setiap unit masing-masing ada kelebihan masing-masing.

Aku pernah usha di Youtube yang diorang pernah releasekan Beta Version Starcraft 2 ni. So sesiapa yang daftar di Starcraft 2 punya website akan dapat merasai kehangatan peringkat Beta game tersebut. Blizzard siap buat tournament lagi online. Memang layan habis walaupun cuma Beta version. Apakata korang layan sekejap ‘Battle Report’ di bawah ini yang menunjukkan perlawanan antara 2 pihak.

Memang layan habis competition dia. Aduh! Tak sabar dah ni. Harap-harap multiplayer dia tak mengecewakan. Dan diharapkan juga Game dia sendiri tidak mengecewakan.

Jadi soalanya, adakah Starcraft 2 akan menjadi lebih dahsyat dari Warcraft 3 Dota yang telah bermaharajalela dalam setiap Cybercafe sekian lama? Kita nantikan akhir bulan nanti la nampaknya.

So kepada gamers di luar sana, apa pendapat anda? Adakah game ni akan menjadi hit?

Kepada sesiapa ingin membeli game ni, boleh dapatkannya di bawah ni ataupun di sini : Starcraft II: Wings of LibertyPERCUMA dengan Super Saver Shipping.

[ English Translation ]

Starcraft 2, one of the most anticipated game this year. Is it bound to be the game that beats Warcraft 3, or even Dota? The release of the game will be this month on the 27th.

Im having a feeling that this game will be the next hit after Dota in the CyberCafe’s. It will be one of the most greatest strategic game ever! Eventhough the gameplay still only consists of the original 3 races ( Terran, Zerg & Protoss ), i have the upmost feeling that they have upgraded far more superior than before, equipments and units!

It will have far more better terrains that will cause units to benefit from each of their unit’s abilities, either to conquer the land, or to make use of the map’s heights. That more or less reminded me of ‘ Dawn Of War’, whereby we need to strategically allocate our units to conquer certain points to one’s advantage, thus in winning the game! Oh, yes, i too have played DOW. One of the most enjoyable game i have ever played.

So will SC2 beat DotA? Well, I guess we have to wait until the end of the month.

What do you think?

Get your original Starcraft 2 game here!-FREE with Super Saver Shipping.

%d bloggers like this: