Kuala Lumpur: Updates

20110806-020540.jpg

Latest updates in KL: Jam.

Well. Wanted to go to Maju Junction, but it turns out that to go to Maju Junction, had to go through this jungle of jam!

But i guess that’s the fun of Ramadhan & Syawal. Jam comes with the package, i guess.

Advertisements

Apa kes kenaikan harga minyak

Harga minyak and etc naik harga- Price HIKE!

Harga minyak and etc naik harga- Price HIKE!

Bismillahirohmanirohim.

Aku nak ‘melencong’ sikit dari jalan asalku ni dari promote bisnes wedding & event ni ke topik Minyak Naik Harga jap.

Terpaksa mulakan lewat malam ini dengan kenaikan harga minyak pada pukul 12:00am(dah masuk 16-7-10). Adoiyaa. Tak boleh ke diorang ni tunggu sampai akhir bulan nie? Memang la naik 5sen je, tapi bagi sesetengah orang macam aku nie yang memang tiap2 bulan kira duit cukup ke tak, takkan la tu pun takleh nak tunggu 2 minggu lagi. Kita jugak la jadik mangsanya.

Aku tengok dekat Facebook, ramai mengamuk.Walaupun 5sen, banyak tu Yop! Tapi ada gak segelintir siap jerit ‘ Yahooooo ‘ lagi tu. Ala, golongan2 yang buat MLM nie. So-called bisnes online nie. Dia cakap la kat Facebook yang dia tu income harian dia dalam rm1000-rm2000 SEHARI. So dia tak heran la sangat. Bagi aku, kalau ko banyak duit, toksah nak belagak2. Aku tau tu taktik ko la nak tarik perhatian orang, tapi ingat, jangan sampai kelihatan macam riak! Oh well, tu diorang punya hal la. Kalau diorang berjaya tu, syukur pada Allah.

Minyak Naik Harga lagi. Sini memang aku takder nak cakap apape sangat la. Malaysia ni kelakar tau, dia macam ada satu ‘ Trend ‘. Contohnya : kalau ada satu musim tu, budak hilang kene culik la, rogol la, bunuh la, satu musim tu tiap2 hari kat suratkhabar ada je kes2 camtu. Berlanjutan la sampai 2-3 bulan. Selepas kes itu, nanti keluar pulak kes artis cerai-berai nie. Tu pun lanjutttt jugak. Dan sebagainya lah.

Ni sok ni, minyak dah naik harga, barang2 lain pun naik harga, pastu masuk paper menunjukkan teksi caj lebih la, harga teh tarik naik la.Adoiyaaa.. ” Macam-macam adaaa. ”

So spend wisely,guys. Kalau di luar sana kebanyakkanya orang2 macam aku, jimat cermat ok? kalau aku ada income macam Justkhai ni kan best 😉 takder la aku risau sangat pasal income. Khai, ajar la aku.’ Tunjuk ajarku sifu’ .hehehe. InsyAllah, kalau ada rezeki, aku teringin nak ada income macam dia.

So, renung-renungkan..

Wasallam.

p.s: Aku tulis dalam bahasa je kali nie sebab aku hanya akan pakai English & Malay pada post aku yang berbentuk bisnes. So setiap kali ada event job or wedding offer yang aku terima, akan aku bahaskan dalam kedua-dua bahasa.

Jumpa lagi 🙂

%d bloggers like this: