AIA Event pictures uploaded!

Bismillahirohmanirohim..

Assalammualaikum kepada semua.

Akhirnya berjaya juga aku menguploadkan gambar-gambar ni. I guess ada masalah kat area rumah aku kot. So basically bila keluar je dari rumah, semua berjalan lancar. hehehe.

Back to the topic in hand, ni gambar-gambar event semalam aku janji nak uploadkan.

Enjoy.

[ English Translation ]

Hye,
Finally i managed to upload the pictures today! I had to get out of the house, only then i managed to do so. I guess something technically must be wrong in my area.
Back to the topic in hand, just want to say enjoy these pictures i took just for you guys 😉
Enjoy.

Advertisements

Internet Server Down?

Bismillahirrohmanirohim.

Assalammualaikum.

Salam buat semua pembaca. Hari ni tak nak panjang lebar sangat. My broadband ni macam masalah pulak. Nak upload gambar-gambar memang liat bebenar dari semalam. Rasanya ada masalah connection dengan broadband kat area rumah ni kot. So kawan-kawan sekalian, terpaksalah aku uploadkan gambar-gambar event AIA Annual dinner 2010 tu esok. Keluar dari rumah ni dulu, lepak mamak ke pastu uploadkan.

So mintak maaf sangat atas kelewatan mempamerkan gambar-gambar event dengan Kak Adibah Noor kita semalam. Esok aku akan buat.

Ulasan mengenai event semalam, sangat-sangat puas hati. Klien pun happy giler-giler. Aku tanya samada dia enjoy his evening ke tak, dia cakap : ” I didn’t complain, so it means i enjoyed it very much ! “ So kata-kata semangat camtulah yang membuatkan penat lelah kita selama nie WORTHWHILE! Aku pun enjoy gak semalam. Surprisingly Staff Performance diorang amat menghiburkan. Tergelak jugak la.

Overall, memang best. Tapi terima kasih diajukan juga kepada Kak Adibah Noor kita. Dia berjaya menghidupkan crowd-crowd walaupun diorang dok meng-nyamseng ramai-ramai. Dia menghiburkan semua orang. Dengan orang-orang TOP AIA pun gelak tak hengat dunia. Kak Adibah Noor, memang sporting! Dia selamba je layan walaupun dapat crowd-crowd mabuk. Sporting, baik and layan habis lah!

Jadi nantikan esok ya aku uploadkan gambar-gambar event ni ok? Tunggu esok.

Wassalam.

Event apa esok? AIA Annual Dinner 2010 @ KLCC

decoration

decoration

Bismillahirrohmanirohhim.

Assalammualaikum.

Salam Sejahtera. Topik pada hari ni pula adalah event pada keesokan hari. Ada event AIA Annual Dinner 2010 la sok bertempat di KLCC Convex. bermula dari 7pm. Yup, AIA yang insurance punya group tu.

Tema diorang tahun ni adalah ‘ GREEN GRANDEUR ‘. Memang hijau abis la katakan. Masa aku buat design backdrop tu, terkezutz gak la. Dia cakap macam mana pun, nak hijau habis-habisan.

Apa lagi, mula-mula aku design letak la corak macam-macam kat backdrop tu. Siap ada lightbox lagi. Tapi tak tau la pulak yang diorang takde banyak sangat bajet untuk event ni. So aku buang lightbox2 tu. Surprisingly, they went for the 2nd backdrop. Aku buat 2 option je. Tak sangka tak payah nak tukar-tukar sangat.

So last-last, dari backdrop tu FLAT je, kami buat ada 2 side panels. Atleast takla buruk sangat letak satu flat backdrop je atas stage tu. Habis design-design semua, dapatlah approval untuk go ahead dengan design-design semua.

Aku ingat hari ni setup, tapi rupa-rupanya esok pukul 7am baru bermulanya ‘ Hikmat Pasang- Memasang ‘ backdrop. Hehehe. Dahla rehearsal dengan klien bermula pukul 10am. Sempat kot. Simple 24′ main backdrop with 8’ panels on each side. Flat je. No build-up.

Esok aku amik gambar banyak-banyak and post kat korang Setup photos & Event photos termasuk semua decor yang ada.

Jadi nanti-nantikan.

Wassalam.

[E N G L I S H V E R S I O N ]

Hye guys! Today’s topic is basically back on track on my original main business topic : Events & Weddings ( and many more ).
Tomorrow i have an annual dinner by a well known insurance company : AIA. Yes, the life insurance company.AIA Annual Dinner 2010-KLCC Convex.7pm.
Their theme for this year is ‘ Green Grandeur ‘. Quite a theme. At first they wanted everything and anything green to be incorporated inside the backdrop. A hell of a suggestion from them. But in the end, i just design something simple yet classy, not overdoing it but still sticking to the theme. At first i designed it so that there are 2 lightboxes on the backdrop. But seemingly that they don’t have the budget for that, i had to scratch that and just did a plain flat backdrop with 2 side panels with the panels are brought slightly to the front.
I did 2 design options for them, and was expecting i would be revising a lot. But surprisingly, they chose the backdrop which was stated above, with minor revisions. I like these kind of clients. Very cool!
Well, tomorrow’s the setup. Starting at 7am, with rehearsals starting at 10am. Should be enough time to get the backdrop done. Well, for now please just browse around the pictures of what kind of decors we could offer. I will post pics of the event prior and the Event itself with it’s decorations and all.
So wait till my posts yah? thanx 😉
Please, if you have any event jobs or weddings or decorations, please call us :
Riza Amrou : 012 772 1070
Mohd Khairulail : 012 779 0522
Png Kim Chun : 012 675 0162

This slideshow requires JavaScript.


%d bloggers like this: