Wedding Updates October!

Please be aware that i’m posting this in dual languages, Malay and English. For the Malay version please scroll down below. And please scroll down below until end.

Latest Wedding Updates

Hello.

These are some recent photographs that we took from our recent wedding job. This is one of our simplest pelamin designs that we used. The wedding was held at the MBSA ( Majlis Bandaraya Shah Alam ). These are actually pre-wedding pictures we took just before they brought in the fresh flowers and decorations. We had to take our pictures earlier due to the clients wanted to come and do their rehearsals. These are just sample pictures of some of the services that we provide, and many of other designs more that we can show or even propose new ones to your theme!

So dont hesitate to call us.

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Dont stop! Scroll below until finish!

Hye.

Ini adalah gambar yang kami ambil dari dewan MBSA ( Majlis Bandaraya Shah Alam ) untuk majlis perkahwinan latest kami. Ini salah satu design pelamin kami yang paling sempoi. Gambar ni kami ambil sebelum decorator datang and letak fresh flowers. Sebabnya kami nak cepat, is because klien dengan keluarga dia nak datang and buat rehearsal. So nak buat macam mana, terpaksa kami ambil sebelum mereka semua datang. Ini salah satu dari servis yang kami sediakan. Dan pelamin itu adalah salah satu dari kami punya yang sangat simple dan budget-saving. Tetapi kami actually akan buat pelamin ikut budget and theme klien. Pendek kata kami akan buat design yang baru untuk klien.

Jadi janganlah segan untuk hubungi kami :

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

Jangan berhenti. Scroll lagi ke bawah sampai habis!

These are some of the decors and centerpieces that we used for their wedding.

Ini adalah sebahagian dari decor-decor dan centerpiece yang kami pakai untuk majlis ini.

Affordable centerpieces and decors.

Simple but nice punya decor. Mampu dimiliki.

For more services, please contact or sms us anytime you like!

Untuk banyak lagi servis, hubungi kami dengan menelefon atau sms, 24jam kami sedia untuk anda.

Am : 012 772 1070 | 017 315 3960

As : 010 235 7261

Lail : 016 629 0754

AIA Event pictures uploaded!

Bismillahirohmanirohim..

Assalammualaikum kepada semua.

Akhirnya berjaya juga aku menguploadkan gambar-gambar ni. I guess ada masalah kat area rumah aku kot. So basically bila keluar je dari rumah, semua berjalan lancar. hehehe.

Back to the topic in hand, ni gambar-gambar event semalam aku janji nak uploadkan.

Enjoy.

[ English Translation ]

Hye,
Finally i managed to upload the pictures today! I had to get out of the house, only then i managed to do so. I guess something technically must be wrong in my area.
Back to the topic in hand, just want to say enjoy these pictures i took just for you guys 😉
Enjoy.

Internet Server Down?

Bismillahirrohmanirohim.

Assalammualaikum.

Salam buat semua pembaca. Hari ni tak nak panjang lebar sangat. My broadband ni macam masalah pulak. Nak upload gambar-gambar memang liat bebenar dari semalam. Rasanya ada masalah connection dengan broadband kat area rumah ni kot. So kawan-kawan sekalian, terpaksalah aku uploadkan gambar-gambar event AIA Annual dinner 2010 tu esok. Keluar dari rumah ni dulu, lepak mamak ke pastu uploadkan.

So mintak maaf sangat atas kelewatan mempamerkan gambar-gambar event dengan Kak Adibah Noor kita semalam. Esok aku akan buat.

Ulasan mengenai event semalam, sangat-sangat puas hati. Klien pun happy giler-giler. Aku tanya samada dia enjoy his evening ke tak, dia cakap : ” I didn’t complain, so it means i enjoyed it very much ! “ So kata-kata semangat camtulah yang membuatkan penat lelah kita selama nie WORTHWHILE! Aku pun enjoy gak semalam. Surprisingly Staff Performance diorang amat menghiburkan. Tergelak jugak la.

Overall, memang best. Tapi terima kasih diajukan juga kepada Kak Adibah Noor kita. Dia berjaya menghidupkan crowd-crowd walaupun diorang dok meng-nyamseng ramai-ramai. Dia menghiburkan semua orang. Dengan orang-orang TOP AIA pun gelak tak hengat dunia. Kak Adibah Noor, memang sporting! Dia selamba je layan walaupun dapat crowd-crowd mabuk. Sporting, baik and layan habis lah!

Jadi nantikan esok ya aku uploadkan gambar-gambar event ni ok? Tunggu esok.

Wassalam.

Event apa esok? AIA Annual Dinner 2010 @ KLCC

decoration

decoration

Bismillahirrohmanirohhim.

Assalammualaikum.

Salam Sejahtera. Topik pada hari ni pula adalah event pada keesokan hari. Ada event AIA Annual Dinner 2010 la sok bertempat di KLCC Convex. bermula dari 7pm. Yup, AIA yang insurance punya group tu.

Tema diorang tahun ni adalah ‘ GREEN GRANDEUR ‘. Memang hijau abis la katakan. Masa aku buat design backdrop tu, terkezutz gak la. Dia cakap macam mana pun, nak hijau habis-habisan.

Apa lagi, mula-mula aku design letak la corak macam-macam kat backdrop tu. Siap ada lightbox lagi. Tapi tak tau la pulak yang diorang takde banyak sangat bajet untuk event ni. So aku buang lightbox2 tu. Surprisingly, they went for the 2nd backdrop. Aku buat 2 option je. Tak sangka tak payah nak tukar-tukar sangat.

So last-last, dari backdrop tu FLAT je, kami buat ada 2 side panels. Atleast takla buruk sangat letak satu flat backdrop je atas stage tu. Habis design-design semua, dapatlah approval untuk go ahead dengan design-design semua.

Aku ingat hari ni setup, tapi rupa-rupanya esok pukul 7am baru bermulanya ‘ Hikmat Pasang- Memasang ‘ backdrop. Hehehe. Dahla rehearsal dengan klien bermula pukul 10am. Sempat kot. Simple 24′ main backdrop with 8’ panels on each side. Flat je. No build-up.

Esok aku amik gambar banyak-banyak and post kat korang Setup photos & Event photos termasuk semua decor yang ada.

Jadi nanti-nantikan.

Wassalam.

[E N G L I S H V E R S I O N ]

Hye guys! Today’s topic is basically back on track on my original main business topic : Events & Weddings ( and many more ).
Tomorrow i have an annual dinner by a well known insurance company : AIA. Yes, the life insurance company.AIA Annual Dinner 2010-KLCC Convex.7pm.
Their theme for this year is ‘ Green Grandeur ‘. Quite a theme. At first they wanted everything and anything green to be incorporated inside the backdrop. A hell of a suggestion from them. But in the end, i just design something simple yet classy, not overdoing it but still sticking to the theme. At first i designed it so that there are 2 lightboxes on the backdrop. But seemingly that they don’t have the budget for that, i had to scratch that and just did a plain flat backdrop with 2 side panels with the panels are brought slightly to the front.
I did 2 design options for them, and was expecting i would be revising a lot. But surprisingly, they chose the backdrop which was stated above, with minor revisions. I like these kind of clients. Very cool!
Well, tomorrow’s the setup. Starting at 7am, with rehearsals starting at 10am. Should be enough time to get the backdrop done. Well, for now please just browse around the pictures of what kind of decors we could offer. I will post pics of the event prior and the Event itself with it’s decorations and all.
So wait till my posts yah? thanx 😉
Please, if you have any event jobs or weddings or decorations, please call us :
Riza Amrou : 012 772 1070
Mohd Khairulail : 012 779 0522
Png Kim Chun : 012 675 0162

This slideshow requires JavaScript.


%d bloggers like this: