Live Online–|OngBak3? Memang Layan!|

Assalammualaikum.

Kenapa aku sebut ‘Live Online’? Sebab aku tengah melayan cerita ini sambil memblogging!Sudah sekian lama cerita ni dah keluar, tapi aku baru sahaja dapat kesempatan untuk menyaksikan kehebatan Tony Jaa dalam filem OngBak 3 ni. Ketinggalan zaman sungguh.hehe.

Review aku tentang cerita nie? Sama gempak dengan OngBak2, tapi lagi stylo la.

Pertempuran antara seni kejam dengan seni lembut. Memang layan punya. Aku rasa dari segi kualiti filem, Thailand rasanya dah jauh meninggalkan Malaysia. Kualiti diorang tu tahap international. Bukan nak promote negara orang and nak jatuhkan standard Malaysia, tapi Malaysia perlukan lagi membuat research dengan lebih mendalam dari segi teknik dan skill, shot gambar dan sebagainya.

Satu je spoil, Thailand punya skrip ni out sikit la. Kadang-kadang tu merepek juga.

OngBak2 bagi aku lagi banyak seni-seni pertahankan diri. Dia memperlihatkan lagi banyak seni-seni dari pelbagai puak.

Ongbak 3 setakat ni aku tengok, makin ganas dan kejam cara dia membelasah balik musuh-musuhnya. Kalau betul orang-orang tu kena pukul in real life, rasanya sudah tentu mamat tu bangun dengan lutut dalam mulut dia.hehe. Memang tiada belas kasihan langsung.

Jalan cerita kalau nak ikut, boleh tahan, tapi kelakar pun ada. Kadang-kadang tu tak beberapa faham pun ada.

Tapi overall, dari segi aksi dan kegempakan aksi-aksi stun maut Tony Jaa, memang layan habis! Aku kadang-kadang tu tak tengok sangat pun jalan cerita dia, tapi tengok aksi-aksi dia je.haha.

So itu sedikit sebanyak pendapat aku tentang filem OngBak3 ni. Jumpa lagi.

New Updates The Gatherings Of Great Minds

Assalammualaikum.

Hye there! Just a short blog post from me on the latest updates on The Gathering Of Great Minds.

The latest updates on The Gatherings Of Great Minds.MPH BOOKSTORE is sponsoring 2 tickets to the 1st series at The Gathering Of Great Minds,everyday! You could be walking away with 1 of the 2 tickets by telling them why you would like to come and be part of this conference party. To do so, just click here : The Gathering Of Great Minds to get your free tickets now.

For those who are interested, go ahead. It’s not like there’s an opportunity like this everyday.

That’s it from me today to my readers.

Bye.

%d bloggers like this: