Sime Darby Calix Logo Launch Sabah

Assalammualaikum.

Sekian lama dah nak post2 gambar-gambar event tapi tak pernah kesampaian. Hari ni amik jugak kesempatan untuk menyampaikan sepatah dua kata untuk post hari ni.

Today’s post pasal event. Yes. Dah 3 minggu berlalu tapi hari ini BARU nak postkan gambar-gambar yang sekian lama dah bersawang dalam laptop ni.hehe.

Bukan apa, banyak sangat gambar. Nak postkan gambar mestila kita kene touch-up sikit betul tak? Takkan nak bagi para pembaca tengok gambar yang tak lawa gambarannya. hehe. Inipun separuh dari gambar-gambar yang ditangkap. Nak buat semua, tak kuasa kita!hehe. So aku ambil gambar-gambar yang patut je la dan sedap mata memandang.

Mengenai event tersebut, venue dia kat Sabah, Kota Kinabalu di The Pacific Sutera Hotel. Buat pengetahuan pembaca, ini 1st time aku datang Sabah. Sebelum datang sini, aku menyangkakan yang KK ni satu tempat yang gila advanced, macam KL jugaklah. Tetapi bila sampai je, takdelah se’GAH’ yang orang war-warkan. Tempat dia biasa sangat. Bila 1st time melangkah ke Sabah, aku terasa sebijik macam kat Padang, Indonesia. Tak saling tumpah. Macam Sarawak pun ada sebijik.

Betul la apa orang cakap, bila kita pergi Sabah, kena pergi pulau dia terus. Orang putih kita nampak melambak dekat town KK pun sebab diorang singgah town dia sebelum pergi ke pulau-pulau indah di sana. Sabah kan mempunyai antara pulau-pulau tercantik di dunia ( kan? ).

Tapi nasib aku kat sana bukana pergi bercuti, tetapi bekerja. So tak sempat la nak menikmati keindahan alam kat sana. Yang sempat kami pergi pasar Filipinonyer. Kat sana kan memang diorang je conquer Sabah tu.

Back to the topic, event hari tu memang berjalan lancar. Client memang happy sangat-sangat terhadap kualiti kami. Tapi kami sebenarnya tak puas hati dengan kualiti yang dipamerkan oleh supplier-supplier kami. Tapi in the end, kami berjaya menyetelkan masalah-masalah tersebut dengan tenang, and aku pula dijadikan console manager kat situ padahal orang lain patut jaga. Baik bayar aku je jaga console tu!hehe.

Tetapi, end of the day, everything went smoothly. Client pun suka. Kita pun suka juga. Decoration kami memang lawa. Tutup ballroom tu dengan kain-kain putih, pasang LED lights. Memang menghidupkan lagi event itu. Pada aku, kain putih main dengan lighting memang membawa ambience yang sangat gempak!

Decor-decor kami memang kami mencari paling kualiti. So we just want the best of the best for our clients.

So pendek kata, kami berpuas hati dengan hasilnya.

Aku sempat juga tangkap gambar sebijik dua Noryn Aziz. Lawa pulak dia. hehe. Tapi dia memang sempoi. Very humble. Tengoklah gambar-gambarnya di atas.

Lepas ni, gambar-gambar event Jusco pula. Actually Jusco patut dulu sebelum Sime Darby ni, tapi what the heck. Selamba je lah. See you in my next post!

p/s: Gambar-gambar jejaka dan gadis-gadis di atas ni, semuanya crew. Kalau ada berminat, silalah beritahu ya? hehe.

Wassalam.

Apa kes kenaikan harga minyak

Harga minyak and etc naik harga- Price HIKE!

Harga minyak and etc naik harga- Price HIKE!

Bismillahirohmanirohim.

Aku nak ‘melencong’ sikit dari jalan asalku ni dari promote bisnes wedding & event ni ke topik Minyak Naik Harga jap.

Terpaksa mulakan lewat malam ini dengan kenaikan harga minyak pada pukul 12:00am(dah masuk 16-7-10). Adoiyaa. Tak boleh ke diorang ni tunggu sampai akhir bulan nie? Memang la naik 5sen je, tapi bagi sesetengah orang macam aku nie yang memang tiap2 bulan kira duit cukup ke tak, takkan la tu pun takleh nak tunggu 2 minggu lagi. Kita jugak la jadik mangsanya.

Aku tengok dekat Facebook, ramai mengamuk.Walaupun 5sen, banyak tu Yop! Tapi ada gak segelintir siap jerit ‘ Yahooooo ‘ lagi tu. Ala, golongan2 yang buat MLM nie. So-called bisnes online nie. Dia cakap la kat Facebook yang dia tu income harian dia dalam rm1000-rm2000 SEHARI. So dia tak heran la sangat. Bagi aku, kalau ko banyak duit, toksah nak belagak2. Aku tau tu taktik ko la nak tarik perhatian orang, tapi ingat, jangan sampai kelihatan macam riak! Oh well, tu diorang punya hal la. Kalau diorang berjaya tu, syukur pada Allah.

Minyak Naik Harga lagi. Sini memang aku takder nak cakap apape sangat la. Malaysia ni kelakar tau, dia macam ada satu ‘ Trend ‘. Contohnya : kalau ada satu musim tu, budak hilang kene culik la, rogol la, bunuh la, satu musim tu tiap2 hari kat suratkhabar ada je kes2 camtu. Berlanjutan la sampai 2-3 bulan. Selepas kes itu, nanti keluar pulak kes artis cerai-berai nie. Tu pun lanjutttt jugak. Dan sebagainya lah.

Ni sok ni, minyak dah naik harga, barang2 lain pun naik harga, pastu masuk paper menunjukkan teksi caj lebih la, harga teh tarik naik la.Adoiyaaa.. ” Macam-macam adaaa. ”

So spend wisely,guys. Kalau di luar sana kebanyakkanya orang2 macam aku, jimat cermat ok? kalau aku ada income macam Justkhai ni kan best 😉 takder la aku risau sangat pasal income. Khai, ajar la aku.’ Tunjuk ajarku sifu’ .hehehe. InsyAllah, kalau ada rezeki, aku teringin nak ada income macam dia.

So, renung-renungkan..

Wasallam.

p.s: Aku tulis dalam bahasa je kali nie sebab aku hanya akan pakai English & Malay pada post aku yang berbentuk bisnes. So setiap kali ada event job or wedding offer yang aku terima, akan aku bahaskan dalam kedua-dua bahasa.

Jumpa lagi 🙂

%d bloggers like this: