Computer Crash!

Assalammualaikum!

Too many bad news this week! Argghhhhhh! Now my loveable laptop crashes!

Well, i’m trying my super best to get this thing fixed. So i’ll probably be missing for a couple of hours, or even a day or so. I still think that we designers need 2 super laptops in our hands so that this kind of thing doesn’t happen. Well, se still need money for that ;D

So here’s me being super frustrated because i couldn’t get my job done. A lot of jobs pending and too many important data inside! I hope my laptop’s going to be ok ;(

OMG! All those client details are all inside there! Hope my laptop survives long enough just so that i can extract all those important files to my external drive.

Hope for the best, people. Hope that my laptop’s going to be ok 😉

See ya.

Resident Evil 4 Review-Best @ Tak Best?

Salam semua,

Hari ni sempena Raya ke-7 ni, aku just nak buat a simple post je hari ni. Actually ada banyak perkra yang aku nak expresskan di blog-blog aku ni. Cuma masa je bila aku nak postkan sebab tengah menunggu masa yang sesuai untuk dipostkan!

Anyway, aku just nak ucapkan lagi sekiranya aku terlupa nak ucapkan sebelum ini : Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf  Zahir & Batin sekiranya aku tersilap cakap atau terkasar bahasa ( agak-agak terlambat sangat ke? he he he ).

Anyway again, aku nak buat satu review tentang satu filem : Resident Evil 4- Afterlife. Ada sesiapa dah tonton ke filem ini? Well, just a short review la dari aku.

Bagi aku, Resident Evil ni dari dulu sampai sekarang ni tiada beza sangat. Yang no.1 & 2 tu aku suka sebab dia ikut jalan cerita game dia. Atleast ada juga la storyline dia. Tapi masuk yang ke-3, dia jadi macam off-topic sikit. Storyline dah tiada kaitan dah. Dia macam dah cerita dia tersendiri.

Dari segi special effects dan juga actors dia, memang agak best la. Setiap kali keluar sequel dia, memang ada perubahan dari segi style perlawanan dan juga efek-efek baru yang lagi gempak! Tapi storyline dia macam out gila. Tapi mostly penonton-penonton zaman sekarang ni bila ada cerita keluar, tak kira la storyline out ke pe ke, janji menghiburkan. Macam aku, mesti nak teliti dengan mendalam, lagi-lagi tayangan yang dah lama aku nanti-nantikan atau menjadi tayangan yang mendapat ramalan yang gempak!

Lagi satu, aku pula suka lakonan seorang mamat dalam cerita ni; Wentworth Miller! Pelakon ni aku minat ( bukan secara gay~ish ye. ) masa dia berlakon dalam series Prison Break. Watak dia ke or personaliti or lakonan dia ke dalam cerita tu memang cool habis! Dia ni memang gempak la dalam cerita tu dengan lakonan cool dia tu.

So basically, dari segi action, efek, acting memang aku bagi 8/10, cuma storyline je la out sikit. But overall, it’s worth watching. Ini cuma pendapat aku, nak juga dengar pendapat anda semua.

Till next time, ciow.

Wassalam.

%d bloggers like this: